Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA forbyr reisende fra en rekke land å ha elektroniske artikler større enn en mobil på flyet

FORBUD: Reisende fra en rekke land får ikke ta med seg elektroniske artikler større enn en mobil i flykabinen når de reise til USA, her representert ved John F. Kennedy Airport i New York. Foto: AFP PHOTO /  TREVOR COLLENS / NTB scanpix
FORBUD: Reisende fra en rekke land får ikke ta med seg elektroniske artikler større enn en mobil i flykabinen når de reise til USA, her representert ved John F. Kennedy Airport i New York. Foto: AFP PHOTO /  TREVOR COLLENS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rekke medier melder mandag kveld at amerikanske myndigheter har gitt flyselskaper fra en rekke ulike nasjoner beskjed om at passasjerer ikke får lov til å ta med seg elektroniske artikler som er større enn en mobiltelefon inn i flykabinenen når de flyr til USA.

Ifølge The Guardian skal det være snakk om 13 nasjoner.

Ingen kommentar

I praksis forbudet det at de reisende fra de utvalgte landene må sjekke inn bærbare datamaskiner, kameraer, nettbrett og andre typer lesebrett.

De nye retningslinjene skal ha blitt distribuert via en epost beskrevet som «konfidesiell». Avsender er den amerikanske flysikkerhetsadministrasjonen (TSA).

De har ikke ønsket å kommentere forbudet, og henviser til Sikkerhetsdepartementet.

Men heller ikke Sikkerhetsdepartementet ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Tidligere mandag la Royal Jordanian ut en melding på Twitter, der de omtaler forbudet. Etter noen timer ble tweeten slettet.

Det skal ikke gå klart fram av eposten som ble sendt ut om de samme retningslinjer også gjelder for de ansatte i flyselskapene.

Fra tirsdag

Hvilke land som står på listen er ikke kjent ennå, men Saudi-Arabia og Jordan skal være to av de 13.

Det er foreløpig ikke klart om det ligger noe spesielt til grunn for forbudet, men det skal ha vært planlagt i flere uker.

Forbudet skal ifølge Reuters gjelde fra tirsdag.

Det er ventet at det kommer en offisiell pressemelding i løpet av tirsdagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media