DRAP: USA reagerer sterkt på en ny video fra opprørsgruppa Den islamske staten (IS), der de angivelig likviderer nærmere 30 kristne etiopiere på en strand i Libya. Foto: REUTERS/Social Media Website via Reuters
DRAP: USA reagerer sterkt på en ny video fra opprørsgruppa Den islamske staten (IS), der de angivelig likviderer nærmere 30 kristne etiopiere på en strand i Libya. Foto: REUTERS/Social Media Website via ReutersVis mer

USA fordømmer ny IS-video som viser massedrap

- Ondskapsfullt og meningsløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA reagerer sterkt etter en video publisert av Den islamske stat (IS) som angivelig viser drap på 30 kristne etiopere i Libya.

- USA fordømmer på det sterkeste det brutale massemordet på antatte kristne etiopiere av IS-tilknyttede terrorister i Libya, sier en talskvinne for president Barack Obamas nasjonale sikkerhetsrådet, Bernadette Meehan, ifølge NTB.

Videoklippet føyer seg inn i rekken av propaganda fra opprørsstyrken. Videoen viser at rundt tolv menn blir halshogd på en strand, og at andre blir skutt i hodet i et ørkenområde.

Før likvideringene viser videoen en maskert mann som truer kristne som ikke konverterer til islam.

- Denne grusomheten viser nok en gang det akutte behovet for en politisk løsning på konflikten i Libya, slik at man kan gjøre et samlet Libya i stand til å vende ryggen til terrorgruppene, sier Bernadette Meehan.

- Barbarisme De drepte personene skal ha blitt bortført i Libya, den ene gruppa øst og den andre sør i landet. I videoen kalles mennene «følgere av korset til fienden, Den etiopiske kirke».

- At disse terroristene dreper disse mennene bare på grunn av troen deres, avdekker hvor ondskapsfulle og meningsløst brutale de er. Folk fra alle trosretninger står sammen mot terroristenes barbarisme, og det gjør USA også, sier hun.

Verken etiopiske myndigheter eller andre har ennå kunne fastslå om videoen er ekte, eller om mennene som tilsynelatende ble drept var etiopiere, skriver NTB.

Siste av flere Videoen ligner imidlertid på tidligere videoer gruppen har publisert, som senere har blitt bekreftet som autentiske.

IS har siden i fjor sommer publisert en rekke videoer der fanger blir likvidert, enten ved halshogging eller skyting. En video har også vist en fange som angivelig blir brent levende.

De fleste videoene har blitt spilt inn i Irak og Syria, der gruppen har sin base. I februar publiserte imidlertid gruppen en video som angivelig viste at 21 koptiske kristne fra Egypt ble likvidert på en strand i Libya.