USA fordømmer PKKs angrep i Tyrkia

Etter bilbombe i Diyarbakir-provinsen.

HAR MED SEG USA:  USA fordømte søndag PKKs operasjoner mot tyrkiske tjenestemenn.Her sørger pårørende over bortgangen til politimannen Tansy Aydin, som ble drept av utfallene fra PKK. Foto: AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN
HAR MED SEG USA: USA fordømte søndag PKKs operasjoner mot tyrkiske tjenestemenn.Her sørger pårørende over bortgangen til politimannen Tansy Aydin, som ble drept av utfallene fra PKK. Foto: AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag gikk USA ut og offentlig fordømte PKKs angrep mot NATO-medlemmet Tyrkia, melder Reuters.

Budskapet kom via Twitter-kontoen til den sentral amerikanske diplomaten Brett McGurk.

- Vi respekterer fullt ut Tyrkias rett til å forsvare seg selv, skriver McGurk.

Flere politimenn drept Fordømmelsen kom etter at to tyrkiske soldater ble drept og fire såret i et bombeangrep mot bilkolonnen deres i Diyarbakir-provinsen sent lørdag kveld.

Konflikten mellom landet og den militære kurdiske bevegelsen har trappet seg opp siden onsdagens skyteepisode i Sehitilic-distriktet.

Der ble to politimenn ble skutt ned av PKK, som er regnet som en terrorgruppe av både USA, NATO og EU.

Bombeangrep Fredag svarte Tyrkia med å bombe organisasjonens stillinger i det nordlige Irak.

- Disse operasjonene kommer til å fortsette på ubestemt tid. Så lenge PKK er en trussel mot vårt land kommer vi ikke til å avblåse angrepene, sier Tyrkias statsminister Ahmed Davutoglu om operasjonene som også har rettet seg mot IS.

Tyrkias motangrep har igjen ført til at PKK uttalte lørdag at den to år gamle våpenhvilen mellom de to partene er over, noe som har skapt fortvilelse hos lokale kurdiske myndigheter (KRG).

Fordømte Tyrkias offensiv Lørdag fordømte KRG Tyrkias angrep på militsen, ifølge Al-Jazeera.

De skal også ha ringt Tyrkias statsminister, Ahmed Davutoglu, for å etterspørre en avslutning av konflikten.

- Masoud Barzani, vår president, ringte han for å etterspørre at konflikten ikke skulle eskalere mer. Fred er den eneste måten vi kan løse våre problemer og år med forhandlinger er bedre enn en time med krig, skriver KRG på sine hjemmesider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer