Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA forsøkte å likvidere al-Shabaab-leder i Somalia

USA gjennomførte mandag kveld et flyangrep mot en antatt islamistleder i Somalia, men det er uklart om vedkommende ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Angrepet fant sted i nærheten av Saakow i Somalia, sier en talsmann for Pentagon.

- Vi tror på det nåværende tidspunkt ikke at noen sivile eller tilfeldig forbipasserende ble drept i angrepet, sier Mark Wright.

- Vi gransker nå resultatet av operasjonen og vil komme med ytterligere informasjon når vi finner det passende, legger han til.

Flere likvidasjoner Det er ikke kjent om det ble benyttet bemannede kampfly eller førerløse fly i forsøket på å likvidere al-Shabaab-lederen, og USA har heller ikke navngitt hvem som var mål for angrepet.

USA har tidligere gjennomført en rekke droneangrep mot antatte islamistledere både i Somalia, Jemen, Irak, Afghanistan og Pakistan.

I september ble al-Shabaab-lederen Ahmed Abdi Godane drept i et amerikansk droneangrep, noe som ifølge eksperter bidro til å svekke islamistgruppen betydelig.

Utenomrettslige President Barack Obama har høstet krass kritikk for praksisen fra menneskerettighetsorganisasjoner og andre, som karakteriserer angrepene som utenomrettslige henrettelser i strid med folkeretten.

Et stort antall sivile er også drept i de amerikanske angrepene.

Angrep fredsstyrke En fredsstyrke på 22.000 soldater fra Den afrikanske unionen i Mogadishu har bistått Somalias regjering i forsøkene på å nedkjempe al-Shabaab siden 2009, uten å lykkes med dette.

I forrige uke ble tre soldater i fredsstyrken og én sivilt ansatt drept da en selvmordsbomber i bil sprengte opp porten til styrkens hovedbase i Mogadishu.

Flere andre al-Shabaab-soldater stormet inn i basen og utløste selvmordsvester. Fem av angriperne ble drept og tre ble pågrepet.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook