USA fôret narkobander med 2000 våpen

Sjefen må gå av etter «kriminelt dum» aksjon.

DREPT: Politimannen Brian Terry (avbildet) ble drept av våpen som amerikanske myndigheter hadde gitt til kriminelle bander. Her hedres han av en politikollega under begravelsen. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/Scanpix
DREPT: Politimannen Brian Terry (avbildet) ble drept av våpen som amerikanske myndigheter hadde gitt til kriminelle bander. Her hedres han av en politikollega under begravelsen. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det statlige amerikanske byrået for bekjempelse av alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver (ATF) har viklet seg inn i en stor skandale etter aksjonen «Fast and Furious».

Kenneth Melson, konstituert sjef i ATF, er ventet å få sparken i løpet av de nærmeste dagene, skriver CNN.

Ideen bak aksjonen «Fast and Furious» var det ingenting å si på, målet var rett og slett å bryte opp nettverk av våpenhandlere som forsyner Mexicos narkobander med amerikanske våpen. Men veien ble for lang og krunglete fra den gode ideen til en vellykket aksjon.

Kort fortalt skulle ATF-agenter følge lovlig kjøpte våpen i USA til de ble solgt til mellommenn og helt fram til de dukket opp i Mexico. ATF lot dermed være å bryte inn mens de overvåket ulovlig våpenslag, i håp om å få større fisk på kroken seinere i etterforskningen, ifølge en rapport fra House Oversight and Government Reform Committee.

Grensevakt drept Men å la våpnene gå uhindret til meksikanske bander var en grov feilvurdering, ifølge den samme rapporten, som mener ATF kunne ha forhindret flere drap hvis de hadde grepet inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer