USA frigir nye skrekkbilder av fangemishandling

44 bilder offentliggjøres. - Bevis på at fangemishandlinga var utbredt.

SYMBOLBILDET: Soldaten Lynndie England ble symbolet på mishandlinga i det berykta Abu Ghraib-fengslet, da disse fotografene lekket ut i 2004. England ble dømt til tre års fengsel for behandlinga. Nå skal det amerikanske forsvarsdepartementet offentliggjøre flere mishandlingsbilder, som angivelig vil vise at praksisen var utbredt i flere fengsler. Foto: Scanpix/EPA/WASHINGTON POST
SYMBOLBILDET: Soldaten Lynndie England ble symbolet på mishandlinga i det berykta Abu Ghraib-fengslet, da disse fotografene lekket ut i 2004. England ble dømt til tre års fengsel for behandlinga. Nå skal det amerikanske forsvarsdepartementet offentliggjøre flere mishandlingsbilder, som angivelig vil vise at praksisen var utbredt i flere fengsler. Foto: Scanpix/EPA/WASHINGTON POST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USAs forsvarsdepartement annonserte i dag at de skal offentliggjøre et «betydelig antall fotografier» som viser mishandling av fanger i Irak og Afghanistan, melder Foxnews.com.

Minst 44 bilder fra Bush-tida vil bli offentliggjort 28. mai, etter at borgervernsgruppa ACLU i 2004 krevde dem deklassifisert under offentlighetsloven Freedom of Information Act.

Frykter opprør- Disse vil være bevis på at fangemishandlinga var utbredt, og ikke et avvik på Abu Ghraib, i motsetning til hva Bush-administrasjonen hevdet, sier ACLAs advokat Amrit Singh, og siktet til mishandlingsbilder som lekket ut fra skrekkfengslet i 2004.

Lynndie England ble selve symbolet på den sjokkerende, ydmykende og voldelige behandliga. Bildene av at hun hadde en naken fange i bånd gikk verden rundt og skapte voldsomt opprør. Nå kan det skje igjen.

Myndighetene frykter at de nye bildene vil skape en bølge av bråk i Midtøsten. Nøyaktig hva de viser er ikke kjent, men det skal blant annet være amerikanske soldater som truer og skremmer fanger med våpen, melder LA Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer