USA frykter angrep på Syria «kan eskalere ut av kontroll»

Amerikanske myndigheter, og president Trump, hevder de ikke har bestemt seg for om de skal angripe ennå.

KAMPFLY: Her er to amerikanske kampfly av typen F-22 Raptor avbildet over europeisk luftrom. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB scanpix
KAMPFLY: Her er to amerikanske kampfly av typen F-22 Raptor avbildet over europeisk luftrom. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge USAs forsvarsminister, James Mathis, ser USA fremdeles etter bevis for hvem som sto bak helgas påståtte kjemiske angrep i Syria.

Mathis sier også at hans største bekymring om et militært svar er hvordan man skal forhindre at det «eskalerer ut av kontroll».

Forsvarsministeren stilte torsdag til en budsjetthøring i Kongressen, der han også måtte svare på spørsmål om Trumps Syria-politikk.

Ifølge Mattis er situasjonen i Syria så kompleks at man noen ganger «vil få motsatte impulser». Han insisterte også på at Trump ennå ikke har tatt noen beslutning når det gjelder Syria.

Trump-svar på Twitter

Noen timer tidligere skrev president Trump på Twitter at han «aldri har sagt når et angrep mot Syria skal skje».

- Det kan være veldig snart eller ikke i det hele tatt! skrev presidenten.

Det må tolkes som et svar til de spekulasjoner han selv hadde satt i gang om et forestående angrep, etter at han tidligere i uka lovet å angripe Syria med raketter.

Det fikk flere til å peke på at han gjorde seg skyldig i å gi Syria et slags forhåndsvarsel på at et angrep vil komme, noe som er akkurat det han skjelte Barack Obama ut for å ha gjort i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer