USA frykter den politiske konflikten i Venezuela kan bli voldelig

Venezuelas president har innført 60 dagers unntakstilstand. Hevder at høyresiden i landet, med støtte fra USA, planlegger å styrte ham.

MISNØYE:  Innbyggere i Caracas står i kø utenfor et supermarked, i et håp om å kjøpe basis-matvarer. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / Scanpix
MISNØYE: Innbyggere i Caracas står i kø utenfor et supermarked, i et håp om å kjøpe basis-matvarer. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanske etterretningskilder ga i går uttrykk for bekymring over utviklingen i Venezuela og stilte spørsmål ved om Maduros venstreregjering vil overleve seksårsperioden fram til neste valg i 2019.

Kildene advarer mot fare for økonomisk og politisk uro i landet, der det nå er mangel på flere matvarer og medisiner, hyppige brudd i elektrisitetsforsyningen og galopperende inflasjon.

Indre og ytre fiender 53 år gamle Maduro anklager opposisjonen og USA for å stå bak og sier unntakstilstanden er nødvendig for å beskytte landet mot indre og ytre fiender.

Den tidligere bussjåføren og fagforeningslederen viser til utviklingen i Brasil der nasjonalforsamlingen denne uka suspenderte president Dilma Rousseffs og besluttet å stille henne for riksrett. Maduro mener at det bare er et tidsspørsmål før han selv risikerer å bli utsatt for et tilsvarende «kupp».

- Washington setter i verk tiltak på oppfordring fra den fascistiske høyresiden i Venezuela, som er oppmuntret av kuppet Brasil, sa Maduro i en TV-tale i går kveld.

På kanten av stupet Høyres stortingsrepresentant Sveinung Stensland var nylig i Venezuela og hadde samtaler med flere politikere, advokater, næringsdrivende og menneskerettsforkjempere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer