USA frykter disse våpnene

Forsvarsminister sier nye kinesiske våpen kan sette USAs «kapasitet i fare».

DETTE FLYET SKREMMER USA. Bildene viser at den første prototypen av flyet J-20 er ferdig. Kina planlegger å begynne testingen av flyet om en måneds tid, og målet er at flyet skal tas i bruk i 2017. Foto: SCANPIX
DETTE FLYET SKREMMER USA. Bildene viser at den første prototypen av flyet J-20 er ferdig. Kina planlegger å begynne testingen av flyet om en måneds tid, og målet er at flyet skal tas i bruk i 2017. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs forsvarsminister Robert Gates er bekymret over Kinas økende militære kapasitet. Det skriver den britiske avisa The Guardian.

Kina har gjort store fremskritt i sitt arbeid med å bygge et nytt «stealth»-jagerfly (stealth = teknologi som gjør at et fly ikke oppdages av radar, red.anm.). Dagbladet har tidligere skrevet om jagerflyet, som har fått navnet «J-20».

J-20, som blir større enn USAs F-22 Raptor, blir utstyrt med store raketter og får nok rekkevidde til å nå Guam med etterfylling på veien.

I tillegg har Kina utviklet en ny ballistisk missil, som i teorien kan sprenge et hangarskip 3200 kilometer fra land. Og dette har de gjort langt raskere enn det USA hadde regnet med.

- Vi følger nøye med Robert Gates landet i går i Beijing for å diskutere militære spørsmål med den kinesiske ledelsen.

- De (Kina, red.anm.) har helt klart potensiale for å sette deler av vår kapasitet i fare, fortalte Gates til reportere som reiste med ham til Kina.

- Vi må følge nøye med hva Kina gjør og vi må møte utfordringene med de rette programmene, sa den amerikanske forsvarsministeren ifølge The Guardian. Fortsatt har USA mest Forsatt ligger Kina bak USA når det gjelder stealthteknologi og i 2015 vil USA fortsatt ha en større luftstyrke enn noen annet land i verden, sa Gates.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer