Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA frykter for atomsikkerheten i Pakistan

Forsøker å gjerne uran fra reaktor, men Pakistan nekter.

PAKISTAN NEKTET:  Pakistan nektet USA å fjerne høyanriket uran fra en reakter etter at lokale media fikk nyss i det. På bildet pakistans president Asif Ali Zardari.Foto: REUTERS/Dinuka Liyanawatte
PAKISTAN NEKTET: Pakistan nektet USA å fjerne høyanriket uran fra en reakter etter at lokale media fikk nyss i det. På bildet pakistans president Asif Ali Zardari.Foto: REUTERS/Dinuka Liyanawatte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA er bekymret for sikkerheten ved pakistanske atomanlegg og frykter radioaktivt materiale fra anleggene kan bli brukt i terrorangrep, heter det i lekkede, amerikanske dokumenter.

USA skal siden 2007 har gjort forsøk på å fjerne høyanriket uran fra en forskningsreaktor i Pakistan, ifølge dokumenter som ble offentliggjort av nettstedet WikiLeaks og gjengikk av New York Times søndag.

I 2009 meldte så den amerikanske ambassadøren i landet at Pakistan nektet å arrangere et møte med amerikanske eksperter, ifølge dokumentene. Det skal ha blitt vist til at lokale medier fikk nyss om at uranet kunne bli fjernet av amerikanerne. Dette skapte angivelig anklager om at amerikanerne ville ta fra Pakistan landets kjernefysiske våpen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!