USA frykter «snøpokalypsen»

Gryende panikk for opptil 40 cm snø i New York. Hundrevis av flyavganger innstilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er den amerikanske nettavisen Huffington Post som i dag bruker begrepet Snowpocalypse om det varslede snøfallet på østkysten av USA.

Nesten 2000 flyvninger er allerede kansellert, mens frivillige måkere og saltstrøere nå melder seg til tjeneste for å kjempe med opptil 40 cm snøfall.

I New York er nå 365 saltspredere og over 1,600 snøploger igang med å rydde veiene. I alt 4,800 snøryddere vil arbeide ekstra skift for å holde byen i gang. I mellomtiden meldes det om avlyste fotballkamper og stengte butikker.

Foruten snø er det varslet liten kuling i området.

I Virginia meldes det foreløpig om nesten 400 bilhavarier, og det er en lang rekke kanselleringer av buss og tog langs hele østkysten..

I Washington, som i fjor ble lammet av snøvær i flere dager, var veivesenet i gang med å salte veiene, men det var særlig New York, New Jersey og kysten av New England som var i faresonen annen juledag, skriver NTB.

Delta Air Lines opplyste at en seksdel av selskapets avganger i USA, det vil si 850 flyginger, var innstilt, mens United Airlines innstilte 110 avganger i Boston, Philadelphia og New York, melder nyhetsbyrået. Atlanta i Georgia fikk sin første hvite jul på 128 år, og i North Carolina meldte politiet om glatte islagte veier over store deler av staten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer