USA frykter terrorangrep mot kjøpesenter i Amman

Advarer.

ADVARER JORDAN: USA hevder å sitte på troverdig informasjon om et mulig forestående terrorangrep mot et kjøpesenter i Jordans hovedstad Amman.REUTERS/Rodi Said
ADVARER JORDAN: USA hevder å sitte på troverdig informasjon om et mulig forestående terrorangrep mot et kjøpesenter i Jordans hovedstad Amman.REUTERS/Rodi Said Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA hevder å sitte på troverdig informasjon om et mulig forestående terrorangrep mot et kjøpesenter i Jordans hovedstad Amman.

Den amerikanske ambassaden i landet har videreformidlet advarselen til jordanske myndigheter.

- Trusselen vurderes som troverdig, men det er ikke kjent når eller hvordan den vil utspille seg, heter det i en uttalelse fra ambassaden.

Amerikanske diplomater og deres familiemedlemmer har fått beskjed om å unngå de flotteste kjøpesentrene i tiden framover, og den samme advarselen går også til andre amerikanske statsborgere i landet.

Jordanske myndigheter bekrefter å ha mottatt advarselen fra USA og opplyser at det er satt i verk tiltak.

- Jordan fortsetter sikkerhetstiltakene som følge av situasjonen i regionen, sier regjeringstalsmannen Mohammad al-Momani.

Jordan slutter aktivt opp om den USA-ledede krigføringen mot Den islamske staten i Irak og Syria, og jordanske jagerfly deltar i bombingen av antatte IS-mål.

IS drepte en jordansk jagerflyger som de tok til fange da flyet hans styrtet i Syria på julaften i fjor, og Jordan svarte med å henrette en terrordømt irakisk kvinne som IS hadde krevd utlevert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer