ADVARER JORDAN: USA hevder å sitte på troverdig informasjon om et mulig forestående terrorangrep mot et kjøpesenter i Jordans hovedstad Amman.REUTERS/Rodi Said
ADVARER JORDAN: USA hevder å sitte på troverdig informasjon om et mulig forestående terrorangrep mot et kjøpesenter i Jordans hovedstad Amman.REUTERS/Rodi SaidVis mer

USA frykter terrorangrep mot kjøpesenter i Amman

Advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA hevder å sitte på troverdig informasjon om et mulig forestående terrorangrep mot et kjøpesenter i Jordans hovedstad Amman.

Den amerikanske ambassaden i landet har videreformidlet advarselen til jordanske myndigheter.

- Trusselen vurderes som troverdig, men det er ikke kjent når eller hvordan den vil utspille seg, heter det i en uttalelse fra ambassaden.

Amerikanske diplomater og deres familiemedlemmer har fått beskjed om å unngå de flotteste kjøpesentrene i tiden framover, og den samme advarselen går også til andre amerikanske statsborgere i landet.

Jordanske myndigheter bekrefter å ha mottatt advarselen fra USA og opplyser at det er satt i verk tiltak.

- Jordan fortsetter sikkerhetstiltakene som følge av situasjonen i regionen, sier regjeringstalsmannen Mohammad al-Momani.

Jordan slutter aktivt opp om den USA-ledede krigføringen mot Den islamske staten i Irak og Syria, og jordanske jagerfly deltar i bombingen av antatte IS-mål.

IS drepte en jordansk jagerflyger som de tok til fange da flyet hans styrtet i Syria på julaften i fjor, og Jordan svarte med å henrette en terrordømt irakisk kvinne som IS hadde krevd utlevert.

(NTB)