USA frykter voldtektsvideo fra Irak

USA frykter flere skrekkbilder og videoopptak fra Irak, som angivelig viser amerikanske soldater og irakiske medhjelpere som voldtar kvinnelige fanger og unge gutter i Abu Ghraib-fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere ledende tjenestemenn har bekreftet eksistensen av slike bilder, og advarer mot at disse er mye verre enn dem som alt er vist, skriver den britiske avisen The Independent.

Ifølge fjernsynsstasjonen NBC har militære talsmenn også bekreftet at det fins bilder av amerikanske soldater som «opptrer upassende med et lik».

Om dette er samme bilde som Washington Post er i besittelse av, men som avisen har nøyde seg med å beskrive, er uklart.

Voldtar gutter

Ifølge NBC News har amerikanske soldater også gjort videoopptak av irakiske fangevoktere som voldtar unge irakiske gutter i en egen seksjon av Abu Ghraib-fengselet, og både Bush-administrasjonen og Pentagon frykter nå at slike bilder skal bli vist.

Journalisten som først avdekket omfanget av fangemishandlingen, Seymour Hersh, advarer også mot videoopptak.

- Dette kommer til å bli mye verre. Det fins videoopptak av ting man ikke kan snakke om på riksdekkende fjernsyn, det ble gjort ting mot unge gutter, sa Hersh for noen dager siden.

Bilder av drap?

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld har alt forberedt amerikanerne på at nye sjokk kan være i vente, og opplyste fredag at det var flere «sadistiske, grusomme og umenneskelige» bilder i omløp.

Ifølge ryktene skal det også eksistere bilder av drap bak fengselsmurene, noe Rumsfeld fikk direkte spørsmål om i Kongressen fredag.

- Det amerikanske folk må forstå at vi snakker om voldtekt og drap her. Vi snakker ikke bare om å gi folk en ydmykende opplevelse, sa forsvarsministerens partifelle, senator Lindsey Graham.

Sju soldater er til nå siktet i forbindelse med fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet, mens sju andre har fått reprimande og flere andre er degradert.

HELVETE: Bildene som til nå er kommet av fangemishandling fra Abu Ghraib-fengselet, skal bare være toppen av isfjellet. Bilder og video av voldtekt og likskjending skal være i omløp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer