JUBLET: Nicolas Maduro var fornøyd med dagens folkeavstemning. Den gir et utvalg muligheten til å endre grunnloven. Foto: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT / NTB Scanpix
JUBLET: Nicolas Maduro var fornøyd med dagens folkeavstemning. Den gir et utvalg muligheten til å endre grunnloven. Foto: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT / NTB ScanpixVis mer

USA fryser den Venezuelas presidentens kontoer: - En diktator

USA gjør alvor av trusselen og innfører sanksjoner mot president Nicolás Maduro etter det utskjelte valget i Venezuela.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Sanksjonene innebærer at landet fryser verdiene og bankkontoene den venezuelanske presidenten har i USA, samtidig som amerikanere ikke får lov til å gjøre forretninger med ham.

Samtidig stempler USAs finansminister Steven Mnuchin president Maduro som en diktator.

- Han forsøker å skrive om grunnloven, og tvinge folket til å underkaste seg et autoritært regime, sa Mnuchin i samme tale.

USA har i likhet med EU og en rekke latinamerikanske land rettet kraftig kritikk mot søndagens valg på en ny forsamling.

Den skal få makt til å utforme en ny grunnlov, men kan også velge å oppløse nasjonalforsamlingen, som er kontrollert av opposisjonen.

USA har tidligere varslet nye sanksjoner som kan ramme landets oljeproduksjon, blant annet ved å nekte salg av raffinert lettolje til Venezuela, olje de trenger for å blande ut sin egen råolje.