USA går til sak mot Apple

Anklages for å ha drevet opp prisene på e-bøker.

KARTELLVIRKSOMHET? Apple og flere andre selskaper anklages for å ha drevet opp prisene på e-bøker. Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / SCANPIX
KARTELLVIRKSOMHET? Apple og flere andre selskaper anklages for å ha drevet opp prisene på e-bøker. Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske justisdepartementet har gått til sak mot Apple og flere større forlag som anklages for å ha samarbeidet om salg av e-bøker.

I tillegg til Apple er søkelyset blitt rettet mot forlagene Hachette, HarperCollins, Macmillan, Penguin og Simon & Schuster.

De anklages alle for å ha samordnet sine priser på e-bøker. Samarbeidet har ifølge amerikanske myndigheter ført til at forbrukerne til sammen har måttet betale flere titalls millioner dollar mer enn de ellers ville ha gjort.

USA mener Apple og forlagene har drevet opp prisene på e-bøker og samtidig begrenset priskonkurransen. Samarbeidet blir også sett på som et forsøk på å styrke seg i konkurransen mot Amazon, som har profilert seg på å selge e-bøker til lave priser.

(NTB)