USA godtar atomkraftverk i Iran

President Barack Obama har sendt melding til Iran.

ATOMANLEGG: Dette satelittbildet viser det som skal være et anlegg for anriking av uran i Qom i Iran. Foto: REUTERS/DigitalGlobe/NTB Scanpix
ATOMANLEGG: Dette satelittbildet viser det som skal være et anlegg for anriking av uran i Qom i Iran. Foto: REUTERS/DigitalGlobe/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama har sendt melding til Iran om at USA godtar et sivilt atomkraftprogram i landet så lenge Iran kan bevise at de ikke er ute etter å ha atomvåpen.

Washington Post skrev fredag at Obama sendte meldingen til Iran via Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan, som selv overleverte den til Irans øverste åndelige leder, Ali Khamenei, i forrige uka.

Ifølge avisa hadde Erdogan et to timer langt møte med Obama i Seoul i Sør-Korea, noen dager før han reiste til Teheran. Der drøftet de hva Erdogan skulle snakke med Iran om når det gjelder atomsaken og Syria.

USA sa torsdag at de fortsatt venter at Iran deltar i samtaler med de fem landene i FNs sikkerhetsråd og Tyskland om det omstridte atomprogrammet neste uke, selv om det ennå ikke er enighet om møtet skal finne sted i Istanbul eller Bagdad.

(NTB)