BLIR DET BEDRE: USA må prioritere en styrking av eksporten, sier president Barack Obama (bildet). Ferske tall viser at underskuddet på amerikanernes handelsbalanse med utlandet allerede krymper, men dette skyldes først og fremst at importen går ned. Samtidig viser tallet på amerikanere som søker om ledighetstrygd at arbeidsmarkedet bedrer seg langsommere enn ventet. Foto: Saul LOEB/AFP
BLIR DET BEDRE: USA må prioritere en styrking av eksporten, sier president Barack Obama (bildet). Ferske tall viser at underskuddet på amerikanernes handelsbalanse med utlandet allerede krymper, men dette skyldes først og fremst at importen går ned. Samtidig viser tallet på amerikanere som søker om ledighetstrygd at arbeidsmarkedet bedrer seg langsommere enn ventet. Foto: Saul LOEB/AFPVis mer

USA handelsunderskudd krymper

Endelig en god nyhet for Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Underskuddet på USAs handelsbalanse med utlandet krymper. Samtidig viser tallet på amerikanere som søker om ledighetstrygd at arbeidsmarkedet bedrer seg langsommere enn ventet.

Handelsunderskuddet falt uventet i januar, da omfanget av handelen og først og fremst importen krympet for første gang på fem måneder. Underskuddet ble på 37,7 milliarder dollar eller rundt 222 milliarder kroner, viste tall fra USA handelsdepartement torsdag.

De fleste analytikere hadde på forhånd spådd en stigning i handelsunderskuddet til rundt 41 milliarder dollar. President Barack Obama vil nå gjøre en styrking av eksporten av amerikanske varer og tjenester til en prioritert oppgave.

Styrkingen av USAs økonomi kan ikke bygges på «flyktige bobler og ukontrollert spekulasjon», sa Obama i en tale torsdag.

- Amerikanske selskaper må få et forsvarlig spillerom og de ansatte en rettferdig behandling, framholdt han.

Tallet på amerikanske lønnstakere som meldte seg arbeidsledige sank noe mindre enn ventet i forrige uke. Det tyder ifølge analytikere på at arbeidsmarkedet er i bedring, selv om bedringen ikke skjer så raskt som mange hadde håpet.


(NTB)