USAs utenriksminister:

USA håper Nord-Korea kan bli «nær partner»

USAs utenriksminister Mike Pompeo håper Nord-Korea kan bli en «nær partner». Dersom Kim Jong-un kvitter seg med sine atomvåpen, vil USA støtte landet økonomisk, ifølge Pompeo.

MØTTE DIKTATOR: USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte Nord-Koreas diktator Kim Jong-un i april. Foto: AFP PHOTO / US Government / HO
MØTTE DIKTATOR: USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte Nord-Koreas diktator Kim Jong-un i april. Foto: AFP PHOTO / US Government / HO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ga utenriksministeren et lite innblikk i hvordan USA ser for seg at forholdet til Nord-Korea kan bli dersom de skulle lykkes med å oppnå en atomavtale.

– Hvis Nord-Korea handler vågalt og raskt sørger for atomnedrustning, er USA klar til å samarbeide med Nord-Korea for å oppnå en velstand som er jevngod med våre sørkoreanske venners, sier Pompeo fredag.

– Gode samtaler

Pompeo presenterte lokkemiddelet på en pressekonferanse med Sør-Koreas utenriksminister Kang Kyung-wa i Washington fredag.

Dagen før vendte Pompeo hjem fra sitt andre besøk til Pyongyang på kort tid. Utenriksministeren sier han hadde gode og innholdsrike samtaler med Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Besøket resulterte i løslatelsen av tre amerikanere som var fengslet i Nord-Korea.

– Vi snakket om det faktum at USA gjennom historien ofte har hatt fiender som vi nå er nære partnere med. Vårt håper er å oppnå det samme med Nord-Korea, sier Pompeo.

Utenriksministeren beskriver samtalene som gode, og forteller at han og Kim snakket om de to landenes historier og hvilke uenigheter de har hatt opp gjennom årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer