Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA håper på mer norsk Afghanistan-støtte

Selv om Norge har lovet å bidra med 20 millioner dollar for å bygge opp den afghanske hæren neste år.

MER STØTTE?: Norske ISAF soldater på vei fra Maimana til Gurzivan for å åpne ny politistasjon i 2007. USA håper nå på mer norsk støtte i Afghanistan.  Foto Jacques Hvistendahl/Dagbladet.
MER STØTTE?: Norske ISAF soldater på vei fra Maimana til Gurzivan for å åpne ny politistasjon i 2007. USA håper nå på mer norsk støtte i Afghanistan. Foto Jacques Hvistendahl/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norge har lovet å bidra med 20 millioner dollar for å bygge opp den afghanske hæren neste år, men USA håper på mer støtte i Afghanistan.

- Norge har allerede kommet med store bidrag, men vi lurer på hvorvidt Norge vurderer å øke støtten, og kanskje også doble den i fremtiden, sier spesialrådgiver i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon Julianne Smith til NRK.

Smith var i Oslo denne uka for å snakke med forsvarstopper om USAs nye strategi for Afghanistan. Smith mener både det å sende sivile hjelpearbeidere og å gi penger til gjennombyggingen av Afghanistan kan hjelpe.

Før helgen ble det klart at NATO skal sende rundt 7.000 nye soldater til Afghanistan. Utenriksminister Jonas Gahr Støre har gjort det klart at Norge ikke vil bidra med flere soldater.

- Norge kommer ikke til å øke utover det allerede høye bidraget vi nå har, har Støre uttalt til NRK.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media