USAs president Barack Obama erklærte tirsdag kveld at USAs kampoppdrag i Irak var over. Han ønsker nå å konsentrere seg om den amerikanske økonomien. Her møter han soldater som er kommet hjem fra Irak. Foto: REUTERS/Jim Young/SCANPIX
USAs president Barack Obama erklærte tirsdag kveld at USAs kampoppdrag i Irak var over. Han ønsker nå å konsentrere seg om den amerikanske økonomien. Her møter han soldater som er kommet hjem fra Irak. Foto: REUTERS/Jim Young/SCANPIXVis mer

- USA har betalt en kolossal pris i Irak

USAs kampoppdrag i Irak er over, sier Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USAs kampoppdrag i Irak er over, kunngjorde USAs president Barack Obama tirsdag. Nå er tida inne for å rette søkelyset mot USAs økonomi, mener han.

- I kveld kunngjør jeg at det amerikanske kampoppdraget i Irak er avsluttet. Operasjon irakisk frihet er over, og det irakiske folk har nå hovedansvaret for sikkerheten i landet, sa Barack Obama i en tale til folket tirsdag kveld.

Et bemerkelsesverdig kapittel i USAs og Iraks historie er nå avsluttet, og det er på tide å vende bladet, fastslår han.

- I dag er vår mest pressende oppgave å gjenreise vår økonomi og sysselsette millioner av amerikanere som har mistet arbeidet. For å styrke vår middelklasse må vi gi alle våre barn den utdanningen de fortjener, og alle våre arbeidere den kompetansen de behøver for å være konkurransedyktige i en global økonomi.

Ifølge Barack Obama har USA betalt en kolossal pris for å «legge Iraks framtid i hendene til befolkningen i landet».

- Vi har brukt store ressurser i utlandet i ei tid med stramme budsjetter hjemme, påpeker han.

(NTB)