Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA har dårlig innflytelse på verden

Ifølge ledende, amerikanske statsvitere.

USAS POSISJON SVEKKET: - De fleste utlendinger mener lite er forandret etter at Obama tok over Det hvite hus, ifølge ledende forskere. Foto: AFP  PHOTO/Jim WATSON/Scanpix
USAS POSISJON SVEKKET: - De fleste utlendinger mener lite er forandret etter at Obama tok over Det hvite hus, ifølge ledende forskere. Foto: AFP PHOTO/Jim WATSON/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs posisjon i verden er blitt svekket de siste ti årene, konkluderer ledende amerikanske statsvitere i en ny rapport.

Rapporten er utarbeidet av Foreningen for amerikanske statsvitere og de påpeker at oppslutningen har økt noe etter president Barack Obamas bestrebelser på å gjenvinne USAs anseelse i verden.

- Men når det gjelder politikken som føres, mener de fleste utlendinger at lite er forandret, og at USA fortsatt har dårlig innflytelse på verden, heter det i rapporten.

Rapporten antyder også at denne trenden kan være langvarig og bli vanskelig å snu.

Det er i Europa og Midtøsten at USA har mistet mest anseelse. Forskerne mener dette henger sammen med at en egen europeisk identitet er i ferd med å vokse fram, og at tette bånd til USA ikke er en del av denne identiteten.

USAs rykte i Midtøsten ble først og fremst ødelagt av krigen i Irak, selv om enkelte arabiske regimer er mer positive til USA enn det de kan uttrykke offentlig.(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling