Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA har evakuert ambassaden i Jemen

Ber amerikanere om å forlate landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): På grunn av den alvorlige sikkerhetssituasjonen i Jemen har vi suspendert vår virksomhet på ambassaden. Ambassadepersonell har blitt relokalisert utenfor hovedstaden, melder det amerikanske utenriksdepartementet på Twitter.

Amerikanske myndigheter ber også sine statsborgere om å unngå å reise til landet. De som befinner seg i Jemen, blir bedt om å forlate landet.

Foreløpig er det ingen planer om en organisert evakuering av amerikanske borgere, melder CNN.

- Nivået på ustabilitet og pågående trusler i Jemen er stadig ekstremt bekymringsfullt, sier utenriksdepartementet i en reiseadvarsel.

De trekker både fram terroraktivitet og sivil uro.

Jemen har vært i et politisk vakum

Jemen har vært i et politisk vakuum siden den USA-vennlige presidenten Abdrabuh Mansur Hadi ble avsatt av opprørsbevegelsen Houthi.

Houthi-militsen har i mange år kjempet mot sentralmyndighetene i Jemen og overtok allerede i fjor kontrollen over deler av Jemens hovedstad. Bevegelsen inviterte sist helg til forsoningssamtaler med alle landets politiske fraksjoner, men foreløpig har det ikke vært noen tegn til at samtalene fører noen vei, skriver NTB.

Hadi er en trofast tilhenger av USAs hyppige droneangrep mot al-Qaidas opprørere i Jemen. Houthi-militsen kjemper også mot al-Qaidas fløy i Jemen (AQAP), som det siste halvåret har utført en rekke blodige angrep med store sivile tap mot Houthi-mål.