URO: Libyere demonstrerer mot Kadhafi og hans regime i Benghazi 6. juli 2011. REUTERS/Esam Al-FetorFoto: REUTERS/Esam Al-Fetor
URO: Libyere demonstrerer mot Kadhafi og hans regime i Benghazi 6. juli 2011. REUTERS/Esam Al-FetorFoto: REUTERS/Esam Al-FetorVis mer

USA har hatt møter med Kadhafi-utsendinger

Amerikanske tjenestemenn har hatt samtaler med representanter for Libyas leder Muammar Kadhafi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Under møtet med representanter for regimet ble det gitt klar beskjed om at den eneste løsningen er at Kadhafi trer tilbake. Det var ikke snakk om forhandlinger. Det var snakk om å overlevere en beskjed, opplyser en anonym kilde i utenriksdepartementet i Washington.

Møtet, som betegnes som et engangstilfelle, fant sted etter at USA og andre vestlige land fredag anerkjente opprørernes nasjonale overgangsråd (TCN) som Libyas legitime regjering.

Ingen betingelser Talsmenn for Kadhafi-regimet opplyser at møtet med amerikanske utsendinger fant sted i Tunisia lørdag.

- Vi slutter opp om alle former for dialog og fredsinitiativ, så lenge Libyas framtid blir avgjort innenfra og ikke utenfra, sier talsmannen Ibrahim Moussa.

- Dersom noen av landene som er involvert i aggresjonen mot oss ønsker å revurdere sin holdning og virkelig ønsker fred og demokrati i Libya, så kom til oss og vi skal diskutere alt. Men still ingen betingelser. La libyerne selv få bestemme sin framtid, sier han.

Samtaler Oberst Muammar Kadhafi, som har styrt Libya med hard hånd i over 40 år, sitter etter fire måneder med NATO-bombardement fortsatt med makten i Tripoli.

Regimet har gjentatte ganger invitert til forhandlinger, både med opprørerne og med omverdenen, noe USA hittil har avvist.

Representanter for Kadhafi hadde i forrige uke samtaler med flere NATO-land, men Frankrikes utenriksminister Alain Juppé understreket at det ikke var snakk om forhandlinger.

(NTB)