- USA har ikke opplysninger om at IS-leder er såret

Vil ikke bekrefte IS-påstander etter flyangrep.

SKAL VÆRE SKADD: Abu Bakr al-Baghdadi er skadd etter at amerikansk bombeangrep på fredag. Foto: NTB scanpix
SKAL VÆRE SKADD: Abu Bakr al-Baghdadi er skadd etter at amerikansk bombeangrep på fredag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA har ingen etterretning som skulle tyde på at IS' toppleder Abu Bakr al-Baghdadi ble såret i luftangrepene i helgen, ifølge kilder i Washington, melder NTB i kveld. 

Abu Mohammad al-Adnani, talsmann for Den islamske stat (IS) bekreftet i dag på på sin Twitter-konto at terrorgruppas leder og verdens kanskje farligste mann, Abu Bakr al-Baghdadi, ble skadd i et amerikansk bombeangrep.

- Ingenting har endret seg På spørsmål fra nyhetsbyrået Reuters om Twitter-kontoen som søndag hevdet at Baghdadi ble såret, svarer representanter for amerikanske myndigheter at deikkekan bekrefte hvorvidt Baghdadi i det hele tatt befant seg i en av de ti bilene som ble bombet.

De anonyme kildene påpeker at «ingenting har endret seg» siden i går, da det amerikanske forsvaret opplyste at det var uklart hvorvidt om Baghdadi var til stede da USAs militærfly angrep en bilkolonne nord for Mosul fredag.

USA øker nå sin inntats mot IS kraftifg, og sender 1500 nye soldater til Irak.- Luftangrepene har vært veldig effektive for å svekke IS sin kapasitet, og for å bremse framgangen de har hatt, sa president Obama til CBS i dag. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer