Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA har kalt sammen storjury i Assange-saken

Og Wikileaks-sjefen møter i retten i England i dag.

KAN BLI UTLEVERT TIL USA: WikiLeaks-gründer Julian Assange møter tirsdag i retten i London. Assange ble arrestert etter at svenske utstedte en internasjonal arrestordre på ham for voldtekt og seksuelle overgrep. Foto: EPA/Scanpix
KAN BLI UTLEVERT TIL USA: WikiLeaks-gründer Julian Assange møter tirsdag i retten i London. Assange ble arrestert etter at svenske utstedte en internasjonal arrestordre på ham for voldtekt og seksuelle overgrep. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julian Assanges advokat sier en amerikansk storjury allerede er kalt sammen for å undersøke om det er grunnlag for å ta ut tiltale mot WikiLeaks-gründeren.

Assanges britiske advokat Mark Stephens sier juryen er kalt sammen i byen Alexandria i delstaten Virginia, bare få kilometer utenfor Washington.

Dersom dette stemmer, kan det være duket for at USA vil kreve Assange utlevert.

Først skal imidlertid saken der han er mistenkt for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige, behandles. Assange sitter varetektsfengslet i Storbritannia etter at svenske myndigheter utstedte en internasjonal arrestordre på ham. Assange har avvist anklagene, og har sagt at han vil motsette seg utlevering til Sverige. Han har også sagt at han er skuffet over måten det «svenske rettssystemet er misbrukt» i saken.

Tirsdag møter han i retten i London i det andre rettsmøtet, etter at dommeren i forrige uke avslo kausjon for australieren. Advokatene hans sa mandag at de igjen vil forsøke å få retten med på å løslate Assange mot kausjon tirsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!