USA har skutt 59 missiler mot syrisk militærflybase

Sendte minst 59 raketter mot flybasen Syria skal ha utført kjemisk angrep fra.

59 missiler: Det amerikanske forsvarsdepartementet har sluppet videoer fra da 59 Tomahawk kryssmissiler ble skutt fra marinefartøy i Middelhavet mot en flybase i Syria. Video: Pentagon / CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA har startet bombingen av syrisk militærflyplass.

I natt, omkring 03.20, kom de første meldingene om at USA har skutt 59 Tomahawk-kryssermissiler mot flybasen Shayrat i Syria. Rakettene ble skutt ut fra de to amerikanske skipene USS «Porter» og USS «Ross» øst i Middelhavet.

I en uttalelse fra det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon heter det at angrepet skjedde rundt 02.40 natt til i dag.

Det er ikke kjent om noen er drept i angrepet, men amerikanske myndigheter sier til NBC at at angrepet var rettet mot fly og infrastruktur, inkludert rullebanen på flyplassen. Lagere, drivstoff, radarer, ammunisjonsbunkere og luftvernsystemer var mål for angrepet.

Ifølge syrisk statlig TV skal de amerikanske angrepene ha vært rettet mot flere militærstillinger. De kaller angrepet for en aggresjon og sier det har ført til «tap». Guvernøren i Homs, Talal Barazi, sier angrepet er ment for å støtte «terroristene på bakken».

Guvernøren i Homs sier til Ap og AFP sier angrepet har ført til dødsfall.

USAs første angrep på Assad

Flyplassen skal være der hvor de syriske bombeflyene, som tirsdag drepte minst 86 mennesker, fløy fra. Vestlige land, Tyrkia og Israel har lagt skylden på Assad-regimet, mens regimet avviser at det står bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer