Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA har skutt ned syrisk jagerfly

Kamper mellom syriske regjeringsstyrker og amerikanskstøttede styrker i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA bekrefter at de skjøt ned et syrisk jagerfly av typen Su-22 i Syria i dag.

Det ble først meldt om at et syrisk jagerfly hadde styrtet i nærheten av Tabqa før syriske myndigheter kort tid etterpå anklaget den USA-ledede koalisjonen for å ha skutt ned flyet.

- Flere skadd

Amerikanske forsvarsmyndigheter bekreftet i kveld at de har skutt ned flyet, og at det har vært kamper mellom Assad-vennlige styrker og amerikanskstøttede styrker like sør for byen Tabqah.

Ifølge USA ble flere fra den amerikanskstøttede Syriske demokratiske styrker skadd samtidig som de ble jaget ut av byen av pro-Assad-soldatene.

Amerikanske myndigheter opplyser at de kontaktet Russland for å få roet konflikten. Likevel skal syrisk kampfly i etterkant av dette ha bombet de amerikanskstøttede styrkene. Dette benekter syrerne selv.

- Fly fra den «internasjonale koalisjonen» skjøt mot et av våre jagerfly i Resafa-området sør i Raqqa-provinsen nå i ettermiddag, heter det i meldingen fra syriske myndigheter. De hevder det syriske flyet skal ha vært ute for å angripe IS-mål.

Koalisjonens og den syriske regjeringens fly opererer tett innpå hverandre i området.

Raketter fra Iran

Tidligere i dag meldte den iranske Revolusjonsgarden at Iran har skutt raketter mot mål i Syria. Angrepet er et svar på terrorangrepet i Teheran der 18 personer ble drept.

Rakettene er skutt fra baser vest i Iran mot det som landet kaller "terrorbaser" i Syria. Basene tilhører grupper iranske myndigheter mener er ansvarlige for Teheran-angrepet, melder nyhetsbyrået Tasnim, ifølge Haaretz.

Den israelske avisen skriver at det er første gang Iran tar i bruk sine mellomdistanseraketter siden krigen med Irak, som endte i 1988.

Det skal også være første gang syriske militærstyrker og krigere fra den USA-støttede kurdisk-arabiske alliansen SDF er i direkte kamp.

Angrepet skal ha rammet mål ved byen Deir al-Zor i Syria.

Iran har engasjert seg i krigen på president Bashar al- Assads side.

Saken oppdateres

Hele Norges coronakart