USA har skutt ned syrisk jagerfly

Kamper mellom syriske regjeringsstyrker og amerikanskstøttede styrker i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA bekrefter at de skjøt ned et syrisk jagerfly av typen Su-22 i Syria i dag.

Det ble først meldt om at et syrisk jagerfly hadde styrtet i nærheten av Tabqa før syriske myndigheter kort tid etterpå anklaget den USA-ledede koalisjonen for å ha skutt ned flyet.

- Flere skadd

Amerikanske forsvarsmyndigheter bekreftet i kveld at de har skutt ned flyet, og at det har vært kamper mellom Assad-vennlige styrker og amerikanskstøttede styrker like sør for byen Tabqah.

Ifølge USA ble flere fra den amerikanskstøttede Syriske demokratiske styrker skadd samtidig som de ble jaget ut av byen av pro-Assad-soldatene.

Amerikanske myndigheter opplyser at de kontaktet Russland for å få roet konflikten. Likevel skal syrisk kampfly i etterkant av dette ha bombet de amerikanskstøttede styrkene. Dette benekter syrerne selv.

- Fly fra den «internasjonale koalisjonen» skjøt mot et av våre jagerfly i Resafa-området sør i Raqqa-provinsen nå i ettermiddag, heter det i meldingen fra syriske myndigheter. De hevder det syriske flyet skal ha vært ute for å angripe IS-mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.