GIR ORDRE OM OVERVÅKNINGSSTOPP: President Barack Obama har bedt etterretningstjenesten NSA om å stanse overvåking av IMF og Verdensbanken, ifølge en amerikansk tjenestemann. Foto: AFP PHOTO / Saul Loeb/NTB Scanpix
GIR ORDRE OM OVERVÅKNINGSSTOPP: President Barack Obama har bedt etterretningstjenesten NSA om å stanse overvåking av IMF og Verdensbanken, ifølge en amerikansk tjenestemann. Foto: AFP PHOTO / Saul Loeb/NTB ScanpixVis mer

- USA har stanset overvåking av IMF og Verdensbanken

Etter ordre fra Obama etter overvåkningsskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama har bedt etterretningstjenesten NSA om å stanse overvåking av IMF og Verdensbanken, ifølge en amerikansk tjenestemann.

Tjenestemannen, som ønsker å være anonym, sier til nyhetsbyrået Reuters at ordren ble gitt en gang i løpet av de siste par ukene. Den gjaldt overvåking av hovedkvarterene til de to internasjonale finansinstitusjonene.

At National Security Agency (NSA) har overvåket Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken, har ikke vært kjent tidligere.

Hvis tjenestemannens uttalelser er klarert med amerikanske myndigheter, har de altså valgt å avsløre et av sine egne etterretningsprogrammer. Formålet er å vise at de er villige til å begrense deler av NSAs omstridte virksomhet, ifølge Reuters.

Ordren om å slutte å overvåke IMF og Verdensbanken skal ha blitt gitt omtrent samtidig som Obama ba NSA slutte å overvåke FN-hovedkvarteret i New York.

Hovedkvarterene til IMF og Verdensbanken ligger begge i den amerikanske hovedstaden Washington.

(NTB)