Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Sveinung U. Ystad
Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Sveinung U. YstadVis mer

- USA har stanset overvåkingen

Ifølge Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter har lovet utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) at den hemmelige overvåkingen i Norge nå er stanset. I alle fall midlertidig.

Amerikanerne har ifølge VG gått med på å stanse overvåkingen fram til norske myndigheter har kommet til bunns i mistankene om at overvåkingen er i strid med norsk lov.

Denne avklaringen fra USA skal ha kommet i løpet av de aller siste dagene, skriver avisen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er fortsatt ikke fornøyd med svaret fra amerikanerne når det gjelder den påståtte klareringen fra norske myndigheter.

- De brukte den litt løse formuleringen om at de har vært i kontakt med norske myndigheter. Hva det betyr, må vi finne ut mer om, sier Gahr Støre.

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier til NRK at det fort kan ta noen uker før han kan gi Stortinget informasjon om hvem som visste hva når i overvåkingssaken. Både PST og Politidirektoratet må til bunns i mange opplysninger langt tilbake i tid for å kartlegge dette grundig.

- De nærmeste ukene er mitt håp, men jeg har sagt i dag så raskt som mulig. Men ikke så raskt at man ikke får med seg det som er av viktig informasjon. Man skal faktisk langt tilbake i tid, sier Storberget.

(NTB)