USA har startet luftangrepene mot IS

Det opplyser Pentagon.

HAR SLUPPET BOMBER:  Amerikanske F/A-18-fly har sluppet bomber på over 200 kilo mot mobilt artilleri tilhørende den islamistiske gruppen IS; tidligere kjent som ISIS. Det opplyser Pentagon. Foto:  AFP PHOTO/US NAVY/Joshua Card
HAR SLUPPET BOMBER: Amerikanske F/A-18-fly har sluppet bomber på over 200 kilo mot mobilt artilleri tilhørende den islamistiske gruppen IS; tidligere kjent som ISIS. Det opplyser Pentagon. Foto: AFP PHOTO/US NAVY/Joshua Card Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet). USA har startet luftangrepene mot ISILs artilleri i Irak, opplyser Pentagon.

Angrepet skal ha vært rettet mot den kurdiske hovedstaden Erbil.

Ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet brukes det mot artilleri som har angrepet de kurdiske styrkene som forsvarer byen.

To amerikanske F/A-18-fly har sluppet bomber på over 200 kilo mot mobilt artilleri, opplyser Pentagons talsmann John Kirby.

På en pressekonferanse i natt sa president Barack Obama at han har gitt grønt lys for å bombe målrettede luftangrep mot sunnimuslimske ytterliggående opprørere kjent som ISIL, men som nå kaller seg Den islamske staten (IS),  i Irak.

ISIL har rykket fram i Iraks kurdiske region i nord denne uka, blant annet byen Sinjar, som flere tusen mennesker har flyktet fra, og kurdiske ledere har anmodet både USA og Nato om å støtte troppene deres i kampen mot IS fra lufta. Før dette har regionen vært den mest stabile i Irak og har samarbeidet med USA.

Obama gjorde klart at han ville forhindre et folkemord mot yezidiene, en religiøs minoritet i den nordlige delen av landet. Opptil 40 000 personer som tilhører folkegruppen har søkt tilflukt i fjellene utenfor Sinjar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer