USA har trukket tilbake passet til Snowden

Amerikanske myndigheter har annullert passet til spionsiktede Edward Snowden, og mener han ikke bør tillates å reise videre.

Amerikanske myndigheter har annullert passet til spionsiktede Edward Snowden, og mener han ikke bør tillates å reise videre. Foto: REUTERS/Bobby Yip/NTB Scanpix
Amerikanske myndigheter har annullert passet til spionsiktede Edward Snowden, og mener han ikke bør tillates å reise videre. Foto: REUTERS/Bobby Yip/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter har annullert passet til spionsiktede Edward Snowden, og mener han ikke bør tillates å reise videre.

 - Personer som er ettersøkt for en grov forbrytelse, slik som Snowden, burde ikke bli tillatt å fortsette med å reise internasjonalt, bortsett fra for å returnere ham til USA, sa talskvinne Jan Psaki i det amerikanske utenriksdepartementet søndag.

Hun bekrefter at passet til Snowden er annullert.

- En slik tilbakekalling har ingen ting på si for hans statsborgerstatus, la hun til.

Snowden reiste søndag fra Hongkong til Moskva og vil nå søke politisk asyl i Ecuador. Det er ikke klart hvordan han kunne gjennomføre reisen hvis passet hans ikke var gyldig.

30-åringen flyktet til Hongkong etter at han lekket detaljert informasjon om amerikansk etterretningsarbeid, blant annet hvordan NSA har drevet omfattende overvåking av tele- og datatrafikk.

Fredag ble det kjent at USA har siktet Snowden for spionasje. I siktelsen heter det blant annet at han har stjålet regjeringens eiendom, uttalt seg om nasjonal sikkerhet uten tillatelse og gitt hemmeligstemplede opplysninger videre til uautoriserte personer.

(NTB)