Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA har vedtatt lov om skjerpet besøkskontroll

Republikanernes Hus har med overveldende flertall vedtatt å skjerpe kontrollen med besøkende til USA. Hensikten er å hindre terrorister fra å komme til landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes Hus har med overveldende flertall vedtatt å skjerpe kontrollen med besøkende til USA. Hensikten er å hindre terrorister fra å komme til landet.

407 mot 19 Lovforslaget som ble vedtatt med 407 mot 19 stemmer i Representantenes hus tirsdag er i tråd med hva president Barack Obama varslet etter terroraksjonene i Paris i forrige måned.

Det innebærer at innbyggerne i 38 land med et såkalt Visa Waiver-program, må gjennom en ordinær visabehandling dersom de har vært i Syria, Irak, Iran eller Sudan de seneste fem årene.

Visa Waiver-program, som omfatter Norge, Sverige og Danmark, innebærer at man ikke trenger visum for ordinære ferie- og jobbreiser til USA, men kun trenger å fylle ut et elektronisk skjema senest 72 timer før man setter seg på flyet. De fleste av de 38 landene som i dag er unntatt fra visum-reglene i USA, ligger i Vest-Europa.

- Skal tette sikkerhetshull Land som er med i programmet må også, etter den nye loven, dele informasjon med amerikanske myndigheter om mistenkte terrorister, hvis ikke kan de risikere å bli suspendert fra Visa Waiver-programmet.

- Loven vil hjelpe å tette sikkerhetshull og bedre vår mulighet til å stoppe farlige individer før de kommer inn i landet, sa det republikanske kongressmedlemmet Michael McCaul, som er leder av komiteen for innenlandsk sikkerhet,

12 millioner besøkende kommer hvert år til USA gjennom Visa Waiver-ordningen, som gir reisende anledning til å bli i USA i 90 dager. Ordningen kom i stand i 1986 for blant annet å få fart på turismen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media