USA: Hemmelig atomprogram i Syria

Skulle hjelpe Nord-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nord-Korea hjalp Syria med et hemmelig atomprogram «som ikke hadde fredelige hensikter», hevder USA, som dermed skjerper atompresset mot Nord-Korea.

I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at det påståtte syriske atomprogrammet var farlig og potensielt destabiliserende.

- Vi har gode grunner til å tro at reaktoren ikke var ment for fredelige formål, sier Dana Perino, talskvinne for Det hvite hus.

Syrias ambassadør i USA avviser beskyldningene som latterlige.

Det hemmelige atomsamarbeidet fortsatte også etter at israelske kampfly ødela en angivelig atomreaktor i Syria i september 2007, heter det i et amerikansk etterretningsdokument.

- Vi er overbevist om at Nord-Korea hjalp Syria med hemmelig atomaktivitet både før og etter reaktoren ble ødelagt, heter det i dokumentet, som ble gitt ut til journalister i Washington torsdag kveld.Atomforhandlinger Den velregisserte presentasjonen av etterretningsopplysningene i Washington kan ha til hensikt å øke presset på Nord-Korea til å gi ut en fullstendig oversikt over sine kjernefysiske aktiviteter, slik de skulle gjort etter sekslandsavtalen.

Ifølge avtalen om nedbygging av Nord-Koreas atomanlegg skulle de ha gitt fra seg en slik oversikt innen 31. desember. Pyongyang sier de har fortalt det som er å fortelle, men USA er slett ikke fornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer