USA herjes av flom

23 døde i flommen som har skylt inn over Midtvesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Og mer dårlig vær er i vente for staten Ohio, som denne uken har tatt imot århundrets flom. Siden det begynte å regne forrige helg har antallet døde kommet opp i 12, melder avisen New York Times.

– Ikke snilt

Guvernøren i Ohio, Ted Strickland, har erklært unntakstilstand i ni av kommunene i Ohio og bedt de føderale myndighetene om hjelp.

– Moder Natur har ikke vært snill med oss, utalte Strickland ifølge CNN.

Elvene i delstatene Wisconsin, Illinois, Minnesota, Ohio, Oklahoma og Texas har gått over sine bredder, og flere tusen har forlatt sine hjem, melder AFP. Antallet døde i Midtvesten har nå steget til 23. Torsdag krevde stormen sine siste ofre, da en mor og hennes baby døde etter at strømledninger falt ned i vannet.

40 mennesker ble skadet i storbyen Chicago da et tak kollapset under en voldsom storm. Vinden rev opp trær og kraftledninger. Ingen av de fikk livstruende skader.

To stormer forenes

Uværet begynte for en uke siden da den tropiske stormen Erin økte i styrke mens den passerte over Oklahoma og Texas. Meteorologene hadde håpet at Erin ville miste mye av sin kraft når den kom til Midtvesten. I stedet ble den forent med et annet stormsystem som forårsaket jordras, flom og syv dødsfall i Minnesota. Disse to stormene har økt i styrke og dumpet opptil 20 centimeter med regn i de allerede oversvømte elvene i Midtvesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer