USA i villrede om Russland

President Bill Clinton reiser etter planen til Moskva med oppmuntrende ord, men uten penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det hersker stor usikkerhet om hva toppmøtet med Boris Jeltsin kan bidra til, men fredag slo i hvert fall Jeltsin beina under alle rykter om at han aktet å gå av som president med det første. Han blir sittende ut presidentperioden.

Clintons medarbeidere har de siste par dagene revidert manus for toppmøtet i lys av den russiske finanskatastrofen. Samtidig trenger de en langsiktig politikk for samarbeid med et Russland uten Jeltsin, mannen USA har satt nesten all lit til de siste årene.

Amerikanske tjenestemenn snakker i runde vendinger om at Russland trenger en troverdig finanspolitikk, men demonstrerer lite av den handlekraft og givervilje som har preget responsen på tidligere og mindre alvorlige kriser. Grunnen er at de er gått tomme for svar på Russlands problemer, antyder the New York Times.

- Vet ikke

Vanligvis skråsikre amerikanske kommentatorer, som sjelden nøler mange sekunder før de kunngjør en vei ut av det verste uføre, er uvanlig forsiktige. Lars-Erik Nelson i New York Daily News, Russlands-ekspert og tidligere korrespondent i Moskva, ble torsdag spurt hva Clinton burde gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer