USA inn i Elfenbeinskysten

200 elitesoldater er på vei til landet. Oppdrag: Å redde amerikanske skolebarn som har havnet i kryssilden mellom opprørere og forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gruppe opprørske soldater har forskanset seg i Elfenbeinskystens nest største by, Bouaké. I dag rykket forsvaret inn, og midt i kryssilden: Tusenvis av utlendinger, deriblant 160 amerikanske, canadiske og nederlandske skolebarn i alderen fem til 18 år.

Utlendingene har ikke hatt mulighet til å reise fra byen siden torsdag, da underbetalte soldater gjorde opprør mot sitt eget forsvar, melder Expressen.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal kuleregnet bare ha vært noen meter over hodene på de skrekkslagne elevene. Det er imidlertid ingenting som tyder på at noen av barna skal være skadd.

- Selv om stridighetene er helt i nærheten, er det nok utstyr og mat på skolen, sier departementstalsmann Richard Boucher til CNN.

270 drept

Frankrike, som tidligere hadde kolonimakt over landet, har allerede soldater på plass i en av nabobyene. Amerikanske elitesoldater er på vei og EU har fordømt opprøret.

- Så fremt ikke de amerikanske barna blir direkte angrepet, er det ingenting vi kan gjøre. Men vi følger nøye med, sier en fransk forsvarsleder i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer