Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA innfører nye sanksjoner mot Russland

Det varsler USAs FN-ambassadør Nikki Haley.

UT MOT RUSSLAND: USAs FN-ambassadør Nikki Haley. Foto: Luiz Rampelotto / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
UT MOT RUSSLAND: USAs FN-ambassadør Nikki Haley. Foto: Luiz Rampelotto / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA innfører nye sanksjoner mot Russland etter Syrias antatte kjemiske angrep i Douma, varsler USAs FN-ambassadør Nikki Haley.

Sanksjonene retter seg mot russiske selskaper som forsyner Assad-regimet i Damaskus, sa Haley i et intervju med TV-stasjonen CBS søndag. Noen av de aktuelle selskapene selger utstyr som kan knyttes til kjemiske våpen.

Hun la til at den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin vil komme med en offisiell kunngjøring om de nye sanksjonene mandag.

Tidligere denne måneden innførte USA sanksjoner mot en rekke rike russiske forretningsmenn, selskaper og embetsfolk. Begrunnelsen var at Russland fortsatt okkuperer Krim-halvøya, støtter Assad-regimet og står bak «ondskapsfulle handlinger» flere steder i verden.

TOTALSKADD: Statskanalen har sluppet bilder fra Homs og Damaskus, og viser totalskadde bygninger, kratere i bakken og ødelagte biler. En av bygningene er et forskningssenter i Damaskus, som angivelig har vært sentralt i å utvikle, produsere og teste Syrias kjemiske våpen. Mer enn 100 raketter ble avfyrt mot landet. Video: NTB Scanpix Vis mer

Regjeringen i Russland kalte sanksjonene «et angrep» og lovet å slå tilbake.

Sanksjonene som presenteres nå, er ment som en reaksjon på Assad-regjeringens angivelige bruk av kjemiske våpen. Dette var også begrunnelsen for rakettangrepet mot syriske militæranlegg som USA, Storbritannia og Frankrike iverksatte natt til lørdag.

Syria og landets allierte Russland har protestert kraftig mot rakettangrepet, men USAs regjering mener det fungerte etter hensikten.

- Jeg tror alle vet at vi har sendt et sterkt budskap, og vi håper at de lytter til det, sa Nikki Haley i intervjuet med CBS.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!