USA innfører toll på stål og aluminium fra flere nye land

Tollsatsene trer i kraft i morgen tidlig for EU, Canada og Mexico.

STÅLTOLL: Donald Trump og USA innfører toll på stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico. Foto: REUTERS/Leah Millis/NTB Scanpix
STÅLTOLL: Donald Trump og USA innfører toll på stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico. Foto: REUTERS/Leah Millis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USA innfører fredag toll på import av stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico som varslet, opplyser handelsminister Wilbur Ross.

De nye tollsatsene innebærer 25 prosent toll på stål og 10 prosent på aluminium og trer i kraft ved midnatt i Washington, det vil si klokka 6 fredag norsk tid.

Mexico, Canada og EU har hatt unntak fra den amerikanske ståltollen siden USAs president Donald Trump innførte det kontroversielle tiltaket i mars.

Tollen øker frykten for en handelskrig mellom USA og deres allierte. Handelsminister Ross sier det har vært «noe framgang» i forhandlingene med Europa, men ikke nok til å rettferdiggjøre et unntak.

Samtalene med Canada og Mexico om en ny NAFTA-avtale tar dessuten lenger enn amerikanerne hadde håpet, ifølge Ross.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer