USA innforstått med Milosevic-rettssak i Jugoslavia

USA vil ikke motsette seg forslaget om at Jugoslavias eks-president Slobodan Milosevic blir stilt for retten i Jugoslavia. Men amerikanerne insisterer på at saken blir ført for en internasjonal domstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Madeleine Albright sa fredag at det viktigste er at de meget alvorlige anklagene mot Milosevic blir prøvd for FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia ICTY. ICTY har normalt sete i Haag, men behøver ikke behandle alle saker der.

Albright drøftet torsdag spørsmålet om en rettssak mot Milosevic med Jugoslavias utenriksminister Goran Svilanovic i Washington. Fredag sa hun til nyhetsbyrået Reuters at hun ikke vil protestere mot en eventuell rettssak på jugoslavisk område.

Krigsforbryterdomstolens sjefaktor Carla del Ponte insisterer imidlertid fortsatt på at Milosevic må stilles for retten i Haag.

Slobodan Milosevic og hans regime ble styrtet under en folkelig oppstand i oktober i fjor. ICTY har siktet ham og fire av hans nærmeste medarbeidere for folkemord under den etniske rensingen av Kosovo-provinsen i 1998.

(NTB)