Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA innrømmer bombe-tabbe

Pentagon innrømmer at de kan ha bommet med noen av bombene sine. Ofrene skal få 1000 dollar hver i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Neue Zücher Zeitung (NZZ) har USA innrømmet at ikke alle bombene over Afghanistan traff militære mål. Det er allerede velkjent at flere bomber traff lagere som tilhørte Røde Kors.

Innrømmelsene gjelder bombingen av landsbyen Hazar Kadam i nærheten av Kandahar for to uker siden. Angrepet skjedde på natten, og minst 15 mennesker ble drept, ifølge USA. Afghanske kilder hevder at tallet på døde er minst 21.

Bombingen var etter all sannsynlighet en misforståelse. Amerikanerne trodde at innbyggerne i landsbyen var Taliban-soldater. Forsvarsminister Rumsfeld sier at det fremdeles ikke er sikkert at landsbyen støttet Afghanistans nye regjering og at bombingen dermed var en tabbe. Men han medgir at «det er mulig... at vennligsinnede uheldigvis ble drept eller skadd.»

- Etterforskningen er ikke avsluttet, sier han ifølge den pakistanske avisa Dawn.

Amerikanske elitesoldater har vært i landsbyen og bedt om unnskyldning for bombingen som tok livet av landsbyboerne. Pentagon vil nå betale erstatning til de etterlatte familiemedlemmene.

Ifølge NZZ skal det betales 1000 dollar til hvert familiemedlem. På hvilken måte denne betalingen skal skje, er uklart. Forsvarsminister Rumsfeld har nektet å kommentere opplysningene om erstatning.

BOMBER: Amerikanske bomber tvang Taliban og mullah Omar på retrett.
BOMMET:</B> Men ikke alle bomber traff der de skulle. Flere steder ble uskyldige mennesker drept i angrepene som var rettet mot Taliban-soldater.
Hele Norges coronakart