Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA innrømmer Røde Kors-bombing

USA beklager å ha bombet seks Røde Kors-lagre med nødhjelp i Afghanistan fredag, samt et boligområde utenfor Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Selv om vi fortsatt etterforsker detaljene, tyder det på at lagerbygningene ble rammet som følge av menneskelig svikt da målene ble utvalgt, heter det i en kunngjøring fra Pentagon.

- USA beklager oppriktig dette utilsiktede angrepet mot Det internasjonale Røde Kors' lagre, og mot et boligområde, heter det videre.

To av de seks Røde Kors-varehusene ble også bombet 16. oktober, til tross for at de var tydelig merket med hjelpeorganisasjonens velkjente symbol.

Fredagens angrep fant sted i to omganger. Først slapp de amerikanske flyene to 900-kilos målsøkende bomber, og tre timer senere slapp B-52 bombefly seks bomber av samme type mot varehusene.

Pentagon innrømmer også å ha sluppet en 225-kilos bombe over et boligområde utenfor Kabul fredag, men tilskriver dette «svikt i bombens målsøkesystem».

Røde Kors reagerte fredag sterkt på angrepene mot sine nødhjelpslagre i den afghanske hovedstaden, og stemplet dem som en klar krenkelse av folkeretten.

«I denne siste episoden ble tre av de fire gjenværende bygningene satt i brann. To av dem skal ha blitt truffet direkte,» opplyste Det internasjonale Røde Kors (ICRC) i en kunngjøring, der man også gjentok at alle Røde Kors-bygninger er klart og tydelig merket med røde kors på taket.

NTB-AFP-Reuters

Hele Norges coronakart