USA innser at denne krabaten kan forsvinne

Men vil ikke ha klimatiltak som kan true amerikansk økonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) USA har nå listet isbjørnen som en truet dyreart fordi den arktiske isen smelter. Forskerne skylder på klimaforandringene, melder BBC.

På vegne av amerikanske myndigheter spår forskerne at to tredjedeler av isbjørnstammen som teller rundt 25 000 individer kan ha forsvunnet innen 2050.

Amerikanske myndigheter er imidlertid klare på at listingen av isbjørnen som utrydningstruet ikke vil føre til tiltak mot global oppvarming, skriver nyhetsbyrået AP.

Miljøforkjempere har uttrykt misnøye med at ikke mer vil bli gjort for å beskytte isbjørnens boområder.

USAs innenriksminister Dirk Kempthorne sier regjeringen listet isbjørnen som truet etter råd fra forskere, men understreker at det vil få begrenset betydning.

- Listingen vil verken stoppe klimaforandringene eller hindre isen fra å smelte, sier Kempthorne. Han mener alle store aktører i verdensøkonomien må trekke sammen dersom nødvendig forandring skal skje.

Kempthorne gjør det også klart at listingen av isbjørnen som truet ikke vil bli «misbrukt» i politiske prosesser mot klimaforandringene som kan føre til «skade på samfunnet og amerikansk økonomi».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer