Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA jakter bin Laden

USAs marineinfanterister ved Kandahar jakter på flyktende Taliban-styrker og på terrornettverket al-Qaida, sier forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Cobra-helikoptre angrep i dag en konvoi med 15 kjøretøyer som var på vei mot USAs nye base ved Kandahar, skriver Daily Telegraph

Flere av kjøretøyene ble ødelagt. Kaptein David Romley, presseoffiser ved marinens, opplyser at kampene varte i over tre timer.

Flyplassen Dolangi er på skuddhold av av Kandahar, der Osama bin Laden fortsatt kan holde seg skjult.

- De amerikanske styrkene skal ikke okkupere Afghanistan. De etablerer en framskutt base for å legge press på Taliban-styrkene og hindre at Taliban og al-Qaida beveger seg fritt, sa Rumsfeld i kveld.

CNN melder at den amerikanske styrken som blant annet kontrollerer en flyplass utenfor Kandahar, skal trappes opp til mellom 1.200 og 1.500 mann. Rumsfeld sier fortroppen består av noen hundre, ikke tusenvis soldater.

President George Bush advarte i dag mot en «farlig periode» i kampen mot terrorisme. Vi må regne med amerikanske drepte, understreket han.

Bush gjentok at land som gir terorister ly, også må regne med angrep fra USA.

FORTROPP:Marinesoldater går om bord i helikopteret som fraktet dem fra USS Peleliu til amerikanernes nye stilling ved Kandahar.Foto:SCANPIX/REUTERS
Hele Norges coronakart