Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA kan bli neste episenter

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer USA om at de kan bli neste episenter for coronavirusets herjinger, etter stor økning i antall smittede.

EPISENTER: New York har hatt en alarmerende økning i antall smittetilfeller, og er episenteret for coronavirusutbruddet innad i USA. Foto: REUTERS/Carlo Allegri
EPISENTER: New York har hatt en alarmerende økning i antall smittetilfeller, og er episenteret for coronavirusutbruddet innad i USA. Foto: REUTERS/Carlo Allegri Vis mer

Ifølge en talsperson for WHO er 85 prosent av alle nye smittetilfeller det siste døgnet registrert enten i Europa eller USA.

Økningen i smittetilfeller i USA, som av WHO beskrives som «en veldig stor akselerering», gjør at landet har potenisalet til å bli utbruddets neste episenter, sier WHO, ifølge The Guardian.

I USA har 46 148 personer fått påvist smitte, og 582 personer er døde.

I delstaten New York var det mandag registrert 20 000 smittede - en økning på over 5 700 tilfeller på ett døgn.

Millionbyen New York står for over 12 000 av de bekreftede tilfellene i delstaten, og for få dager siden anklaget New York-ordfører Bill de Blasio Trump for å ikke løfte en finger for hjembyen.

- Ikke bygget for å bli stengt

Mandag kveld orienterte president Donald Trump om situasjonen angående utbruddet av coronaviruset i USA.

SKIFTET: På en pressekonferanse mandag 23. mars hadde president Trumps holdning til coronapandemien endret seg. Video: CNN Vis mer

Trump fortalte da at de innen 15 dager skal avgjøre hvilke tiltak som skal gjelde for amerikanerne framover.

Det er foreløpig ingen nasjonal lockdown, men flere av landets største byer har besluttet å stenge ned alle butikker som ikke møter spesielle kriterier. Blant disse er nettopp New York.

- Landet vårt ble ikke bygget for å bli stengt, sa Trump mandag.

- USA skal snart åpnes igjen. Det vil skje mye raskere enn tre til fire måneder, som er blitt spådd tidligere. Vi skal ikke la kuren ramme hardere enn problemet.

Under den samme pressekonferansen varslet en representant for helsemyndighetene, Deborah Birx, at de vil få på plass hjemmetester i løpet av denne uka.

Hele Norges coronakart