- USA kan bombe Nord-Korea

Utenriksminister Colin Powell bekrefter at USA kan ta i bruk militære tiltak mot Nord-Korea, dersom det blir nødvendig. Men kommuniststaten er slett ikke ufarlig. De har over 600 langtrekkende raketter som kan bære atombomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:

Høyt spill med atomvåpen.

Brevet fra Nord-Korea.

Powell understreker at de ikke forbereder eller planlegger noe angrep mot den gjenstridige kommuniststaten, men bekrefter at president George W. Bush har alle tiltak tilgjengelige dersom han ønsker å bruke dem.

USA truer i første rekke med å innføre en rekke sanksjoner mot president Kim Jong-Ils regime, melder nyhetsbyrået Reuters.

Den nå så fastlåste og truende konflikten mellom USA og Nord-Korea startet med en melding den 16. oktober i år om at Nord-Korea hadde et hemmelig atomprogram. USA mente dette brøt med avtalen fra 1994, der Nord-Korea stoppet sitt atomprogram og stengte flere reaktorer mot at USA skulle gi dem olje og bygge to atomkraftverk som ikke også produserer plutonium som kan brukes i atomvåpen.

Nord-Korea har satset høyt for å få reforhandlet avtalen fra 1994, og argumenterer med at de er i prekær mangel av elektrisk kraft. USA på sin side nekter å la seg presse til å reforhandle avtalen.

Fredag kastet Nord-Korea ut inspektørene fra det internasjonale energibyrået IAEA, og fortsetter arbeidet med å gjenåpne Yongbyon-reaktoren, som vil forsyne landet med plutonium av en kvalitet som kan brukes i atomvåpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer