USA kan ha oppfanget samtaler mellom terrorister

10. september fanget amerikansk etterretning opp samtaler som indikerte at en aksjon var på gang. Meldingene ble ikke oversatt fra arabisk før den 12. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikansk etterretning fanget opp samtaler som indikerte at noe var i gjære dagen før terrorangrepene 11. september i fjor, men meldingene på arabisk ble ikke oversatt før 12. september og var for vage.

Det nasjonale sikkerhetsbyrået (NSA) snappet opp meldinger som sa «i morgen er iverksettelsesdagen» og «kampen begynner i morgen», sa en amerikansk tjenestemann anonymt onsdag.

Byrået oversatte ikke meldingene før to dager senere. Før det var fire passasjerfly blitt kapret, to av dem fløyet inn i World Trade Center og et i Pentagon, og rundt 3.000 mennesker var drept.

Men meldingene inneholdt ingenting om tid og sted eller hva som skulle skje. Sikkerhetsbyrået behandler en enorm mengde avlyttet informasjon fra hele verden på mange språk. En etterretningskilde sier at de to meldingene var for vage til at myndighetene kunne ha foretatt seg noe som helst i den forbindelse, selv om de var blitt oversatt samme dag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer