Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA kan skjerpe straff for handel med Nord-Korea

Vurderer å fremskynde lovforslag.

STRENGERE STRAFF: Et lovforslag i USA kan føre til strengere straff for utenlandske bedrifter som handler med Nord-Korea. Foto: KCNA / NTB Scanpix
STRENGERE STRAFF: Et lovforslag i USA kan føre til strengere straff for utenlandske bedrifter som handler med Nord-Korea. Foto: KCNA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanerne vurderer å fremskynde et lovforslag i USA neste uke som kan skjerpe straff mot utenlandske bedrifter som handler med Nord-Korea.

I kjølvannet av det som skal være Nord-Koreas fjerde prøvesprengning onsdag, vurderer den republikanske ledelsen i Representantenes hus å utvide sanksjoner mot Nord-Korea ved å fremskynde et lovforslag med strengere straff for utenlandske selskaper som handler med Pyongyang. Det kan bli lagt fram i Representantenes hus og stemt over allerede neste uke.

Demokraten Eliot Engel, som sammen med republikanernes Ed Royce står bak lovforslaget, sier at med tanke på ryktene om Nord-Koreas atomprøvesprengning bør forslaget absolutt opp til vurdering og avstemning.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media