USA kaster ut 35 russiske diplomater: - En snubletråd for Donald Trump fra Obama

Fersk avgjørelse om å straffe Russland for hackerangrep setter både Vladimir Putin og Donald Trump i en skvis. 

SNUBLETRÅD: USA-ekspert Svein Melby ved Institutt for Forsvarsstudier kaller dagens avgjørelse fra Obama-administrasjonen for en snubletråd til Trump. 
SNUBLETRÅD: USA-ekspert Svein Melby ved Institutt for Forsvarsstudier kaller dagens avgjørelse fra Obama-administrasjonen for en snubletråd til Trump.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) USAs president Barack Obama og amerikanske myndigheter tar drastiske grep mot Russland etter de russiske hackerangrepene i forkant av det amerikanske valget.

Torsdag kveld skrev Obama under på en såkalt presidentordre som fører opp to russiske etterretningsbyråer og fire russiske etterretningssjefer på USAs sanksjonsliste.

Samtidig annonserte amerikanske myndigheter at de ville utvise 35 russiske diplomater og stenge to russisk-eide anlegg i USA, ett i New York og ett i Maryland.

Avgjørelsen får det allerede iskalde forholdet mellom USA og Russland til å kjølne ytterligere, og vekker oppsikt.

- Jeg tror Obama og forsåvidt de fleste andre i amerikansk politikk oppfatter den russiske datahackingen som en så stor og alvorlig sak at de i dette tilfellet måtte gjøre noe litt større enn å bare protestere. Det berører grunnprinsippene i et demokrati som USA, og det er viktig at de markerer at de absolutt ikke finner seg i det, sier Svein Melby, seniorforsker ved Institutt for Forsvarsstudier, til Dagbladet.

Spent på Putin-reaksjon

Han er spent på hvordan Russlands president Vladimir Putin kommer til å reagere på sanksjonene, som kommer bare tre uker før Donald Trump tar over presidentstolen i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer