BEKYMRINGSMELDING: USA uttrykte tirsdag bekymring over Israels behandling av amerikanske statsborgere etter en rekke meldinger om at palestinsk-amerikanere er nektet innreise på Ben Gurion-flyplassen. Foto: REUTERS/Nir Elias/NTB Scanpix
BEKYMRINGSMELDING: USA uttrykte tirsdag bekymring over Israels behandling av amerikanske statsborgere etter en rekke meldinger om at palestinsk-amerikanere er nektet innreise på Ben Gurion-flyplassen. Foto: REUTERS/Nir Elias/NTB ScanpixVis mer

USA klager på Israels behandling av arabisk-amerikanere

Nektet innreise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA uttrykte tirsdag bekymring over Israels behandling av amerikanske statsborgere etter en rekke meldinger om at palestinsk-amerikanere er nektet innreise på Ben Gurion-flyplassen.

- USA søker lik behandling og frihet til å reise for alle amerikanske statsborgere, uansett opprinnelse eller etnisitet, sa utenriksdepartementets talsmann John Kirby tirsdag.

USA er særlig bekymret for den diskriminerende behandlingen palestinsk-amerikanere og andre arabisk-amerikanere får ved Israels grenser.

På utenriksdepartementets hjemmeside advares det mot at Israel betrakter alle som har rett til palestinsk id-kort, som palestinere som kan nektes innreise, uansett om de også er amerikanske borgere.

Mange palestinsk-amerikanere er stanset på flyplassen og sendt tilbake til USA eller henvist til å reise inn over Allenby-broen fra Jordan. Andre slipper inn, men blir fortalt at de ikke får reise ut igjen via flyplassen.

«Som et resultat er familier blitt splittet, og andre reisende har mistet dyre flybilletter», heter det på hjemmesiden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram