Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA klar til å sende eksperter til Russland

USA vil sende en gruppe militære eksperter på redningsoperasjoner på dypt vann til Barentshavet straks russerne ber om det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teamet kan sendes til Russland for å bistå en redningsoperasjon i helgen, opplyser forsvarsminister William Cohen. Cohen fikk et brev fra sin russiske motpart Igor Sergejev torsdag kveld med spørsmål om hjelp kan koordineres via NATO. USA har ikke fått en endelig, formell henvendelse fra Kreml, sa Cohen i dag.

- Jeg vil gjøre det klart at forsvarsdepartementet er parat, innstilt på og i stand til å sende en hvilken som helst assistanse som russiske myndigheter mener kan være til nytte, sa Cohen. Amerikanske tilbud om hjelp, en eventuell russisk aksept, og eventuelle ekspertråd, foregår via TV-konferanser i Washington, Moskva og NATO-hovedkvarteret i Brussel.

Cohen sier amerikanske militære er dypt engasjert i skjebnen til sine russiske «kamerater» om bord i den havarerte ubåten «Kursk», og føler med de pårørende.

(NTB-Reuters)